Ga naar de inhoud
Home » Blog » Wanneer is een kniebrace dragen interessant?

Wanneer is een kniebrace dragen interessant?

  • door
kniebrace

De gewrichten die deel uitmaken van ons lichaam worden in de praktijk niet zelden zwaar belast. Wanneer er sprake is van een chronische belasting zal je vast kunnen stellen dat er als gevolg hiervan bepaalde problemen kunnen ontstaan. Eén van de meest vatbare onderdelen van ons lichaam zijn in ieder geval onze knieën. Voor onze knieën geldt dan ook dat ze elke dag opnieuw reeds aanzienlijk worden belast gewoon door te wandelen of te lopen.

Wanneer er problemen ontstaan met één of meerdere knieën kan het dragen van een kniebrace in bepaalde gevallen een interessante oplossing betekenen. Benieuwd in welke situaties dat nu precies het geval is? Dan is verder de informatie hieronder doornemen zeker en vast een aanrader.

Wat is de functie van een kniebrace?

Wanneer je te maken hebt met een blessure aan het zogenaamde kniegewricht zal je vast kunnen stellen dat een kniegewricht op dat vlak reeds heel wat interessante voordelen met zich mee kan brengen. Dat is bijvoorbeeld het geval wanneer er sprake is van een scheur in de kruisbanden of wanneer er sprake is van een verrekking. Ook indien er sprake is van een instabiele knie of wanneer de knie overbelast is zal je vast kunnen stellen dat de keuze voor het gebruik van een kniebrace al snel kan zijn gemaakt.

Voor een dergelijke kniebrace geldt dat ze er bekend om staat te zorgen voor een bepaalde compressie aan niet alleen het gewricht, maar ook aan de spieren. Op deze manier spreekt het voor zich dat de knie op een zeer efficiënte manier kan worden ondersteund. Hierdoor wordt er niet alleen voor gezorgd dat de knie beter gaat bewegen, bovendien is het ook nog eens zo dat je minder pijn zal ervaren. Dit zorgt er dus eigenlijk voor dat je twee vliegen in één klap slaat.

Kniebrace dragen bij chronische klachten

Ontzettend veel mensen op deze planeet klagen over chronische problemen die ze ervaren met hun knieën. Wanneer er sprake is van dergelijke klachten kunnen er in de praktijk echt uitstekende resultaten worden behaald door het zoveel mogelijk dragen van een kniebrace. Het spreekt voor zich dat je deze niet de hele dag door hoeft te dragen, maar het kan reeds interessant zijn om deze te dragen bij het uitoefenen van de zwaarste taken die je moet uitvoeren. Na verloop van tijd zou je in principe moeten merken dat de ontlasting van je knie zorgt voor veel minder pijn. Is dat niet het geval? Contacteer dan opnieuw je behandelende arts.

kniebrace

Hoelang moet je deze brace dragen?

De informatie die we op deze pagina voor je hebben verzameld heeft onderhand aangetoond dat de kniebrace een interessant medisch hulpmiddel kan zijn voor heel wat mensen. Dit gezegd hebbende is het zo dat veel mensen zich de vraag stellen hoelang een dergelijke brace nu precies moet worden gedragen. Het is zeer belangrijk om te weten dat het niet mogelijk is om hier een algemeen antwoord op te kunnen geven. De draagtijd van de brace is namelijk in de praktijk sterk afhankelijk van de ernst van de klachten waarvan sprake is. Dat spreekt voor zich.